Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una seixantena d’alumnes de primària i secundària de l’Alt Penedès i el Garraf han participat als quarts de final del desè certamen de lectura en veu alta

Per primer cop, la capital de l’Alt Penedès acollia una de les fases finals d’aquest veterà concurs organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana, i ara també pel Departament d’Ensenyament, que busca impulsar la lectura i, concretament, la lectura en veu alta davant dels altres.

Els quarts de final s’han fet durant tot el matí a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Dels més de sis-cents centres que participen en aquesta desena edició a tot Catalunya, seixanta alumnes d’una trentena d’escoles i instituts de l’Alt Penedès i el Garraf es jugaven avui el passi a les semifinals a Vilafranca, en un acte conduït per la narradora professional Jordina Biosca.

Cada centre escollia els alumnes que havien de llegir davant d’un auditori ple d’alumnes i professors, però també davant d’un jurat presidit per la coordinadora territorial de l’equip LIC (Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social) de Barcelona Comarques Anna Ibarz.

Segons Ibarz, l’existència del certamen està fent millorar les aptituds dels alumnes a l’entorn de la lectura.

En total, l’Auditori ha sentit una seixantena d’alumnes de primària i secundària durant els quarts de final del certamen.

Els guanyadors de cada categoria han estat: Anna Martínez, de l’escola Baltà Elias, en la categoria de Grumets Vermells, és a dir, de cicle mitjà de primària; Martí Fondecaba, de l’escola Volerany de Vilanova i la Geltrú, en la categoria de Grumets Verds, de cicle superior de primària; Edgar Tubau, de l’IES Les Vinyes de Cubelles, en la categoria de “Corsaris”, de 1r o 2n d’ESO; i, finalment, el Marc Carrasco, la Judit Dorado i la Míriam Álvarez de l’Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos, en la categoria “tropa de Corsaris”, de grups de tres alumnes de 3 o 4t de secundària.

Tots aquests alumnes passen a la semifinal que se celebrarà a Barcelona en una propera data a concretar, per després passar a la final de tot Catalunya, que tindrà lloc al mes de juny al TNC.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: