Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP considera que les reformes de l’administració local converteixen els ajuntaments en mers prestadors de serveis

Una trentena de regidors i membres de la CUP han participat aquest dissabte, a Vilafranca, en una jornada de debat sobre models d’administració local i territorial. La reunió és fruit dels múltiples canvis experimentats per les lleis que regeixen les administracions locals.

Partint de la premissa que després de més de 30 anys de democràcia una reforma del municipalisme és molt necessària, la CUP denuncia que la llei impulsada per el govern espanyol i la que tramita el Parlament català converteixen els ajuntaments en simples gestors de serveis.

Lurdes Quintero és regidora de Valls i membre del grup de governs locals de la CUP.

 

La CUP es pregunta, també, quins interessos empresarials hi pot haver al darrera d’aquestes reformes.

La Candidatura d’Unitat Popular entén que el municipi, com a ens més proper al ciutadà, ha de ser el motor real del canvi i la transformació. En canvi, diuen, tant la llei espanyola com la catalana van a la inversa, amb un clar efecte recentralitzador.

Aquestes dues lleis de reforma de l’administració local únicament busquen una racionalització econòmica, diuen, i tota la resta queda sotmesa a aquesta fi.

 

La jornada també ha servit per recollir reflexions que ajudaran a confeccionar el posicionament de la CUP davant les dues reformes de l’administració local impulsades per els governs estatal i català.

 

 

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: