Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els constants canvis jurídics, un dels maldecaps de les empreses simulades com el SEFED vilafranquí

Del 12 al 14 de març la Fundació Inform ha organitzat la seva 11a Fira Internacional d’Empreses Simulades a Fira de Barcelona, en el marc de la Setmana de la Formació i Treball.

El SEFED de Vilafranca ha estat una de les 85 empreses simulades espanyoles i de diferents països com Àustria, Bèlgica, Rússia i, per primera vegada, el Marroc que hi ha participat.

La fira permet a l’alumnat de les empreses simulades participants posar en pràctica la vessant comercial de la seva formació.

Per Miquel Muç, director de la Fundació Inform, la fira és una bona oportunitat per veure en directe la vitalitat de la xarxa d’empreses simulades SEFED i un espai per compartir coneixements i bones pràctiques.

 

Els constants canvis jurídics són un dels maldecaps de les empreses simulades, que com el SEFED vilafranquí funcionen com a empreses virtuals. Un exemple d’aquesta inestabilitat jurídica és la nova llei de l’administració local, que podria afectar les entitats que gestionen empreses simulades, ja que darrera d’elles molt sovint hi ha ajuntaments, als quals se’ls vol retallar competències en matèria de formació.

Més enllà d’aquestes incerteses, però, hi ha les experiències personals.

Marta Sastre, alumna del SEFED de Vilafranca que estava a l’atur i feia anys que no treballava com a administrativa, explica que tant l’experiència de la fira, com la formació estan resultant una experiència molt enriquidora.

 

Al llarg de 3 dies, unes 4.000 persones participen a l’11a Fira Internacional d’Empreses Simulades fent el mateix que farien si les empreses per a les que treballen fossin reals: buscar clients per als seus productes.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: