Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada al Consell Comarcal permet conèixer experiències com el gestor energètic comarcal d’Osona

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha organitzat aquesta setmana una jornada titulada “Eines d’estalvi i eficiència energètica en l’àmbit municipal” adreçada al personal dels serveis tècnics dels ajuntaments i als regidors d’Urbanisme i Medi Ambient.

La jornada ha permès conèixer experiències com el gestor energètic comarcal d’Osona. A través de l’Agència Local de l’Energia, 49 municipis d’Osona compten amb un servei de comptabilitat i gestió energètica que està donant molt bons resultats. Quatre tècnics s’encarreguen de la comptabilitat i la gestió energètica, l’elaboració de Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i un programa específic per a les escoles anomenat “Desendolla’t”. Amb aquestes accions han aconseguit estalvis d’energia i de diners molt importants, com explica el tècnic Gil Salvans.

Salvans també apunta la importància de que cada ajuntament sàpiga què es consumeix, a on i com es consumeix, com a principi de la gestió energètica sostenible.

Una altra de les intervencions de la jornada ha estat la de la tècnica de l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona Carme Melcion, que ha explicat les accions de la Diputació per fer més fàcil la planificació energètica dels municipis. A banda d’impulsar el Pacte dels Alcaldes per complir els objectius contra el canvi climàtic de la Unió Europea, hi ha altres actuacions que tenen els municipis com a destinataris.

La jornada també ha comptat amb la ponència dels responsables de Biomassa Social del Penedès, que han presentat els seus projectes, a més d’altres intervencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: