Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní treballa en la posada en marxa d’un Banc de temps

Divendres es va fer una xerrada a La Llar per tal de mirar de respondre els dubtes i les curiositats que hi poguessin haver sobre aquesta proposta de tirar endavant a Sant Sadurní un banc de temps.

Sergi Alonso, membre del Banc de Temps de Gràcia i de l’Associació per al Desenvolupament dels Bancs de Temps, va parlar-ne davant d’una cinquantena de persones. La iniciativa neix de manera conjunta entre el servei de Mediació de l’ Ajuntament, que ha actuat com a eix vertebrador del projecte, i un grup de persones que hi estan interessades, encapçalat per dues sadurninenques que s’han posat al capdavant. A la xerrada es va presentar l’experiència del col·lectiu barceloní i els passos que cal fer per materialitzar aquesta iniciativa.

Els Bancs de Temps són espais en què persones d’un mateix barri o localitat intercanvien serveis gratuïtament. L’objectiu és que la gent es conegui i confiï en els altres per resoldre necessitats de la vida diària. Alhora s’hi fomenta la solidaritat, la cooperació i les relacions socials.

A la comarca ja funciona un banc de temps a Santa Margarida i els Monjos, que ha servit a Sant Sadurní com a guia per crear el seu propi projecte, que ja està gairebé a punt per començar a funcionar.

Les persones interessades a obtenir més informació o a formar part del Banc de Temps de Sant Sadurní s’hi poden posar en contacte al correu <a href="mailto:" target="_blank"></a>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: