Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Taula Comarcal Transversal per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès s’ha reunit aquesta setmana per coordinar els esforços del territori

La millor forma de lluitar contra la desindustrialització és unificar esforços entre administracions i liderar les iniciatives de forma coordinada a nivell de territori. Amb aquesta voluntat dilluns 10 de febrer es van celebrar la primera reunió de la Taula Comarcal per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès convocada pel Consell Comarcal.

Hi van assistir el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella; el gerent, Francesc Rosell, representants de la UEP, de l’ADEG, de la UGT, els alcaldes d’Olèrdola, Sant Sadurní, Gelida i Santa Margarida i els Monjos, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Els representants de les associacions empresarials van plantejar que la industrialització passa per la formació del capital humà, l’actuació coordinada entre sector públic i sector privat que hauria d’incloure l’agilitació dels tràmits administratius, tenir terrenys disponibles als polígons i que aquests estiguin al dia en l’oferta de serveis. Es va plantejar la dificultat de fer arribar la fibra òptica als polígons i els nombrosos retards que es van repetint quan es parla del desplegament a l’Alt Penedès. La manca de fibra òptica perjudica bàsicament les petites i mitjanes empreses, les més arrelades a la comarca.

Els representants de les associacions empresarials també es van queixar de la pressió fiscal i de la complexitat de tràmits administratius per obrir noves empreses, molt allunyades dels estàndards de la Unió Europea. També van parlar sobre la nova normativa laboral, que creuen que no aportarà millores significatives.

Al seu torn, els representants de les administracions van expressar la dificultat de trobar interlocutors vàlids quan es volen dur a terme actuacions en polígons industrials, especialment quan es planteja la necessitat de fer-hi millores.

Tots van coincidir que, malgrat les dificultats derivades de les necessitats econòmiques confrontades de cada municipi, les administracions han d’actuar de manera més coordinada per liderar les possibles iniciatives que facilitin la necessària reindustrialització. La formació dels treballadors, captació d’empreses, sondeig de les necessitats de les empreses, entre d’altres.

Finalment es va acordar celebrar una nova reunió d’aquesta Taula Comarcal en què es convidarà a dos nous agents del territori: la Fundació Pro-Penedès i la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: