Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum afrontarà la segona fase de la remodelació amb fons propis i a l’espera d’aportacions de la Generalitat i l’Estat Espanyol

Ja fa més d’un any que el nou Vinseum va reobrir les seves portes, i en aquests moments estan a l’espera de poder encarar la segona fase de l’ambiciós projecte de remodelació que ha vist finalitzada ja la primera.

El director de Vinseum, Xavier Fornos, comentava que han estat fent tancament dels comptes del 2013, per tal de veure quins romanents queden per tal de poder començar a encarar la segona fase. Fornos explica que de sortida es disposaria d’uns 600.000€, una quantitat totalment insuficient per cobrir el que seria l’enderrocament de Cal Pa i Figues i l’aixecament d’un nou edifici, que està pressupostada en 6 milions d’euros, amb l’IVA inclòs.

Davant d’aquesta situació des de Vinseum apunten que l’Ajuntament de Vilafranca ha manifestat la seva clara voluntat de donar suport al projecte. Fornos recorda que el 2015 Vilafranca ostentarà la Capitalitat de la Cultura Catalana, i que aquesta situació ha de poder suposar també una bona oportunitat per aconseguir finançaments.

A finals de 2013 de fet van rebre la darrera de les aportacions provinents de l’1% cultural del Ministeri de Foment; i s’espera poder continuar aprofitant aquesta via per tal d’aconseguir fons per la segona fase.

De totes maneres, Fornos es mostra optimista ja que considera que tenen un projecte seriós, que ja ha complert una primera fase que ha comptat amb el suport d’altres administracions i que per tant seria lògic que tingués continuïtat.

Pel que fa a la Generalitat, des de Vinseum comenten que hi ha una aportació de 200.000€ pendent de cobrament que esperen pugui arribar en el moment d’arrancar la segona fase.

Sigui com sigui, el director de Vinseum és conscient de l’actual moment econòmic i social, i per tant de les dificultats per trobar finançament per al seu projecte. Malgrat tot, esperen poder continuar impulsant el que és el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: