Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Polítics locals reclamen la reforma de la llei electoral

En el transcurs de la Tertúlia d’aquest divendres a Ràdio Vilafranca  representants de diversos grups municipals han reflexionat sobre la política i al representativitat ciutadana.

 

Tot a resultes de la votació d’aquest dijous al Parlament català en la qual tres diputats socialistes van trencar la disciplina de vot. La conversa ha girat respecte a la distància que hi ha entre els polítics i els ciutadans i com a resum tots els contertulians han coincidit en la necessitat que es modifiqui la llei electoral, amb llistes obertes que obliguin als diputats a respondre més directament a la voluntat dels veïns del seu territori. El regidor socialista Ramon Zaballa ha lamentat el fet de la dissidència de vot i considera que és una mostra de manca de diàleg dins del PSC.

El convergent Aureli Ruiz considera que en general els partits polítics haurien d’escoltar més a les seves bases i ser oberts a la diversitat.

Per part d’ICV, Àngels Travé, també ha parlat de la necessitat d’oferir la llibertat de vot. En relació a la votació del Parlament ha recordat per exemple que a Vilanova Ignasi Helena va votar que sí i no es van fer escarafalls.

D’altra banda el vot afirmatiu de tres diputats socialistes ha deixar de fons també una altra votació difícil d’entendre. L’abstenció de la CUP. En aquest cas el regidor, Xavier Navarro, diu que és coherent amb la postulació de la seva formació, perquè el poble català vol fer una consultat i no té perquè demanar-ho a Madrid.

En resum, les contradiccions generades en la sessió parlamentària han permès també als polítics reflexionar sobre les necessitats de canvi en la llei electoral reivindicades des de fa anys però que també fa anys que no s’implanten.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: