Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els grallers dels Xicots de Vilafranca volen recuperar la ofrena a Sant Raimon i instaurar-la com a tradició

Aquest diumenge, dins dels actes de les Festes de Sant Raimon, els grallers dels Xicots de Vilafranca han organitzat una cercavila de gralles i una ofrena a l’estàtua de Sant Raimon de Penyafort de la Plaça de Sant Joan.

Aquesta activitat ja s’havia fet fa trenta anys i ara, els grallers actuals volen recuperar-la i instaurar-la com una tradició. La cercavila servirà com a estrena de diversos membres de l’Escola de Grallers de la colla. Des de la seva reactivació, l’any passat, han anat sortint nous components de forma esglaonada i actualment formen el grup quinze persones.

Aquest primer any de la recuperació de l’Escola està funcionant molt bé i permetrà que els Xicots vagin acompanyats de la seva pròpia colla de grallers a les actuacions.

La cercavila d’aquest diumenge sortirà a les 12 de Cal Noi Noi. En arribar a la plaça de Sant Joan i davant de l’estàtua del sant, l’historiador Daniel Sancho farà una introducció a la figura del patró vilafranquí. El grallers interpretaran el Toc de Castell i faran l’ofrena.

A posteriori es repartiran les “mides” de Sant Raimon, unes cintes amb la senyera catalana i la inscripció de l’acte. La voluntat és fer l’ofrena cada any i que pugui arrelar com una tradició local, amb la participació de més grups i entitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: