Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manresa, Vilafranca i Vilanova han signat el Protocol Smart Eix Diagonal

Els alcaldes de Manresa, Vilafranca i Vilanova han signat el Protocol Smart Eix Diagonal, un projecte d’smarts cities compartit entre les capitals de comarca per on passa la carretera C-15.

El projecte vol implantar un nou model de gestió de les ciutats, aplicant tecnologia i basat en la innovació i la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental. Per un municipi sol potser un repte massa gran, i en canvi aprofitant les possibilitats de la nova carretera C-15, potser una realitat que millori la situació actual.

No es tracta de renovar les ciutats sinó renovar les maneres de gestionar una ciutat, basant-se en la innovació.

Per a una ciutat mitjana com Manresa esdevenir una smart city pot ser una tasca complicada però si el projecte es desenvolupa conjuntament amb d’altres ciutats mitjanes el projecte pot arribar a ser una realitat.

La nova C-15 es inaugurar ara fa dos anys, millorant notablement la connexió entre les comarques del Garraf, Alt Penedès, Anoia i Bages.

Amb la signatura del Protocol Smart Eix Diagonal les seves capitals de comarca s’han proposat aprofitar els beneficis que això comporta. Es tracta d’un projecte global i de futur. Engloba aspectes que van des de la governabilitat dels ajuntaments, més transparència i participació, fins a la mobilitat, l’eficiència energètica, la innovació o la millora de la seguretat i qualitat de vida dels ciutadans.

Igualada, l’altre capital de comarca per on passa l’Eix Diagonal se sumarà en breu.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: