Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ANC ha estat recollint signatures per demanar que es deixi votar en una consulta per a la independència

Aprofitant el reclam de visitants que significa a Vilafranca la celebració de la Fira del Gall, l’Assemblea Nacional Catalana ha muntat diverses carpes en diferents llocs estratègics de Vilafranca aquest cap de setmana per recollir suports a la seva nova iniciativa, que és la de defensar el dret de petició.

Entre d’altres llocs hi havia meses a la rambla de Sant Francesc, a prop de la Fira de Sant Llúcia i també al carrer Eugeni d’Ors, junt amb les parades d’artesania de la Fira del Gall.

Signa un vot per a la independència de Catalunya és una campanya adreçada a incentivar els ciutadans de Catalunya que exerceixin el dret de petició.

Es tracta d’un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola i  regulat per Llei Orgànica. D’acord amb el Reglament del Parlament de Catalunya es pot exercir aquest dret davant el Parlament.

El dret de petició s’exerceix mitjançant un escrit on ha de constar la identitat del sol·licitant, allò que es demana, el destinatari de la petició i un lloc o mitjà per rebre les notificacions. Poden signar-la els ciutadans majors de 16 anys i també els estrangers. En concret l’ANC proposa signar un document en el que es demana al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti as ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent.

En cas que això no sigui possible perquè l’Estat espanyol no permeti la celebració, o no en reconegui els resultats, es demana que aquesta  petició sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència de Catalunya, d’acord amb el dret internacional, com a molt tard l’11 de setembre de 2014.

La recollida es fa per tot Catalunya durant els propers mesos per tal d’aconseguir el major nombre possible de butlletes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: