Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gall del Penedès ja és més a prop de la IGP

L’Associació de Criadors de Raça de Gallines Penedesenca, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va presentar davant el Departament d’Agricultura de la Generalitat, a finals de novembre, la sol·licitud de registre de la Indicació Geogràfica Protegida per tal de poder comercialitzar els seus productes amb aquest distintiu de qualitat.

La IGP és una figura de protecció que es dóna a un producte amb una qualitat diferenciada i necessàriament vinculada al seu origen territorial. L’atorga la Unió Europea, previ informe dels organismes estatals i autonòmics.

Amb la sol·licitud de la IGP per al Gall del Penedès, l’Associació de Criadors de Raça de Gallines Penedesenca i el Consell Comarcal fet una aposta de futur per posar en valor un producte que durant segles va formar part de l’alimentació i de la vida quotidiana de la gent del Penedès, que després va estar en perill d’extinció, que va ser recuperat a finals del segle XX i que ara està a les cartes dels millors restaurants de tot el Penedès.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: