Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Arquillué ha lloat iniciatives com el Most, que enalteixen la cultura i la vinculen amb el territori

El Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava quedava inaugurat ahir amb la preestrena de la pel·lícula “Un cerdo en Gaza”. El Casal de Vilafranca es va vestir de gala per viure al cent per cent l’ambient de festival. La sala gran de La Societat La Principal es va omplir per donar el tret de sortida a aquesta tercera edició del Most, que començava lliurant un premi honorífic a l’actor de Viladecavalls Pere Arquillué.

L’actor es va mostrar sorprès i agraït pel premi que reconeix la seva trajectòria i va lloar iniciatives com el Most que, en plena crisi i amb les dificultats que afronta l’activitat cultural actualment, enalteix la cultura i la vincula amb el territori.

L’actor va recordar en la seva intervenció la seva vinculació amb el Penedès: el seu avi era de Sant Sadurní i amb ell havia passat molts diumenges a Vilafranca. També va explicar que a casa seva van tenir vinya i feien vi de taula i que, per tant, coneix en primera persona el món de la pagesia. Arquillué va dedicar el premi a tots els companys de feina que ho estan passant malament en aquests moments. A l’entrevista prèvia a la inauguració reconeixia que ell té, per sort, molts projectes sobre la taula.

L’actor és molt conegut per la seva participació en sèries televisives com La Riera, però també ha estat multipremiat pels seus treballs teatrals i ha rodat ja divuit pel·lícules. Arquillué està preparant “Un enemic del poble” d’Ibsen i té altres projectes teatrals i cinematogràfics entre mans. El Penedès Most Festival també premiarà als actors Candela Peña i Sergi López en aquesta tercera edició.

El Most s’allargarà durant tot el cap de setmana amb les seccions competitives Collita i Brot, les preestrenes cinematogràfiques del Gran Reserva i el Mini Most, a més de diverses activitats paral·leles que vinculen el cinema amb el món de la vinya, el vi, el cava i la gastronomia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: