Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat destinarà el proper 2014 8 milions d’euros en inversions a la comarca de l’Alt Penedès

El delegat territorial de la Generalitat a les comarques de Barcelona, Fernando Brea, ha explicat a la seu del Consell Comarcal les inversions per l’Alt Penedès que es recullen en la proposta de pressupost que ha presentat la Generalitat per el 2014. Acompanyat del president del Consell Comarcal, Francesc Olivella; de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, i del president del Consell d’Alcaldes, David Masdeu;  Brea ha fet un apunt general del que contemplen els pressupostos de la Generalitat per el 2014 en matèria d’inversions. I després s’ha centrat en el que hi ha previst per a la nostra comarca.

La inversió prevista per l’Alt Penedès és de poc més de 8 milions d’euros, i la més destacada de les que es preveuen per el proper any és la segona fase del nou CAP de Vilafranca, que tindrà una aportació de més de 3 milions 400.000 euros.

Fernando Brea ha volgut destacar que el pressupost de la Generalitat és equilibrat i sostenible. I que te un perfil netament social amb una aposta ferma per el manteniment de l’estat del benestar i potenciant l’atenció a les necessitats de les persones.

En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull destacava la inversió per el segon ambulatori de la capital de l’Alt Penedès. Regull apuntava que en sanitat és segurament la inversió més important que es fa al país.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, ha recordat que el pressupost recull les inversions que son importants i de més volum. Sobre altres qüestions, com per exemple la millora de la rotonda d’enllaç de la N340 amb la C-15, Olivella comenta que són temes que s’estan tractant amb els departaments corresponents i tenint en compte que sovint són qüestions que van lligades a concessions.

El pressupost total de la Generalitat és de més de 20.000 milions d’Euros; i el capítol d’inversions és de prop de 1.300 milions. La partida destinada a l’Alt Penedès representa el 0’9% del pressupost d’inversió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: