Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat concedeix una pròrroga excepcional al projecte de Llei de Barris de l’Espirall de Vilafranca

A través del Departament de Territori i Sostenibilitat, la Generalitat ha concedit una pròrroga excepcional de quatre anys a l’Ajuntament de Vilafranca per a l’execució del Projecte d’Intervenció Integral del barri de l’Espirall. La Llei de Barris de l’Espirall es va concedir inicialment per al període 2007-2011.

Posteriorment, es van concedir dos anys de pròrroga ordinària per als anys 2012 i 2013. Un cop esgotada, la Generalitat ha comunicat la concessió d’una pròrroga excepcional per al període  2014-2017, que ha de permetre disposar de temps suficient per fer front al tancament dels compromisos del projecte i garantir les inversions que són necessàries.

Malgrat les dificultats econòmiques, l’Ajuntament ha continuat invertint el 50% que li correspon del projecte d’Intervenció Integral al Barri. En el darrer Comitè d’Avaluació i Seguiment celebrat el passat mes de juliol a Vilafranca, l’equip de Govern va anunciar la seva intenció d’acollir-se a la pròrroga excepcional i, tant els representants del barri com de la Generalitat presents al Comitè, van expressar la conveniència i factibilitat de demanar l’ampliació del termini per garantir la finalització de les actuacions del Pla d’Intervenció Integral del Barri de l’Espirall.

Les actuacions pendents de realitzar durant aquesta nova pròrroga són el Centre Cívic de l’Espirall, la millora de l’espai entreblocs d’Adigsa, algunes actuacions de millora de carrers, dinamització juvenil i foment de l’emprenedoria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: