Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Iniciativa engega una campanya contra la retallada de les pensions i proposa alternatives a l’”austericidi”

Davant les constants retallades que estan afrontant els ciutadans, ICV- EUiA demana la implicació de la gent a la campanya que engega ara contra la retallada en les pensions.

La campanya començava ahir a la seu dels ecosocialistes a Vilafranca amb la presència de Ramon Pla, membre de l’àmbit de gent gran del partit, que va explicar els detalls del projecte de llei amb caràcter d’urgència que vol aprovar el PP abans de finals d’any i va plantejar les alternatives d’ICV- EUiA al que consideren un “austericidi” promogut pel partit al govern.

Pla va explicar que el projecte de llei elimina la revalorització automàtica de les pensions amb l’IPC. Els ecosocialistes creuen que, amb aquesta mesura, els pensionistes perdran en deu anys el 20% del seu poder adquisitiu, que se sumaria al 6% que porten ara. Segons Pla, el govern ens vol fer creure que la despesa en pensions és massa alta, però està per sota de la mitjana europea.

Iniciativa, amb el grup parlamentari de l’Esquerra Plural, ha presentat una esmena a la totalitat del projecte de llei i proposa alteratives com la utilització adequada dels fons de reserva de la seguretat social, augmentar la base de cotització mínima i màxima i pujar el salari mínim interprofessional, augmentar les cotitzacions de treballadors i empresaris, incloure a la base de cotització els salaris en espècies dels alts càrrecs o que l’estat faci una contribució estatal solidària, com ha passat a Itàlia.

En definitiva, Iniciativa defensa que hi hagi polítiques d’ocupació que permetin incrementar els ingressos de la seguretat social.

La campanya d’Iniciativa contra la retallada de les pensions continuarà a Vilafranca el proper 28 de novembre, amb la presència del portaveu de la formació al congrés dels diputats Joan Coscubiela.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: