Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dublineses clou el cicle “Una nit amb els clàssics” del Kubrick i La Cultural

El professor Fonxo Blanc farà dimecres vinent la xerrada introductòria a l’Agrícol i després, al Kubrick, es projectarà <em>Dublineses</em>, la darrera obra mestra de John Huston.

La personalitat i l’obra de l’escriptor irlandès James Joyce, un dels grans renovadors de la narrativa moderna, protagonitzarà la tercera sessió del cicle <em>Una nit amb els clàssics</em> organitzat per Kubrick Cinema i la llibreria La Cultural amb l’objectiu d’apropar al públic penedesenc la millor literatura i el millor cinema. La primera part de la vetllada començarà a les 8 del vespre a l’Agrícol amb una xerrada introductòria a càrrec del professor Fonxo Blanc. Més endavant, a les 10 de la nit, al cine Kubrick, tindrà lloc la projecció de <em>Dublineses</em>, film rodat l’any 1987 i que clou de forma brillantíssima la filmografia del realitzador nord-americà John Huston. La pel·lícula, que s’emetrà en versió original subtitulada.

<em>Dubliners</em> és un recull de 15 relats publicat l’any 1914, en els quals Joyce reflecteix, sobretot, els horitzons i les aspiracions culturals de les classes mitjanes irlandeses de principis del segle XX. D’aquest conjunt de narracions, Huston va triar <em>The Dead</em> –que és també el títol original del film en anglès- per adaptar-lo al cinema i fer una reflexió sobre la mort en el que seria la culminació de la carrera cinematogràfica del realitzador nord-americà. Entre la xerrada i la projecció cinematogràfica, tots aquells que ho desitgin poden quedar-se a sopar a l’Agrícol al preu de 10€. Només cal que ho comuniquin amb antelació trucant a la llibreria La Cultural o al cinema Kubrick. Hi ha temps fins al dia 26 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: