Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’engega a Torrelavit un grup de suport emocional i ajuda mútua destinat a persones cuidadores no professionals

Aquest dimecres 9 d’octubre el diputat delegat de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva ha estat a Torrelavit per inaugurar el grup de suport emocional i ajuda mútua, un recurs per a persones cuidadores no professionals que ofereix la Diputació dins del Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia personal.

La cura de persones en situació de dependència genera necessitats d’informació, d’acompanyament i de suport a les persones cuidadores que no s’hi dediquen professionalment. El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua amb l’ajuda d’un psicòleg ofereix un espai de relació, de suport psicològic i d’intercanvi d’experiències. Els objectius són evitar la sobrecàrrega, evitar la soledat i l’aïllament i disminuir l’estrès que produeix la cura d’un familiar en situació de dependència.

El grup ha iniciat aquesta setmana la primera de les 10 sessions que es faran amb una primera presa de contacte entre el psicòleg de Creu Roja, que conduirà el grup, i la dissetena de cuidadors que hi participen. Les següents sessions es faran els dilluns de 4 a 2/4 de 6 de la tarda al centre de tallers terapèutics ubicat al carrer Segismon Tomeu de Torrelavit fins el proper 9 de desembre.

La Diputació ha posat en marxa aquets mateix dimecres 50 grups com aquest a la província de Barcelona i Torrelavit ha estat el municipi escollit per fer-ne la inauguració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: