La verema del cava, excel.lent en quantitat i qualitat
L’Institut del Cava qualifica la verema 2013 de molt bona per a l’elaboració de vins base per fer cava.
La patronal pronostica una molt bona elaboració de caves joves i reserves, amb un immillorable potencial per als grans reserves.
El rendiment de la vinya ha estat un 10% superior a la collita del 2011. La del 2012 va ser extremadament curta, amb un 16% menys respecte la mitjana.
Per varietats, la mitja ponderada del macabeu es quedarà en un 10%, les mitjanes del xarel·lo han estat de 10,5%, mentre que la del parellada es quedarà al voltant dels 9,5%. Pel que fa al chardonnay les mitjanes es quedaran al voltant d’un 10,5% i la del pinot noir rondant l’ 11%.
Tècnicament, els graus han estat moderats i el bon estat sanitari, una bona acidesa i el pH adequats han estalviat haver de fer modificacions.
Segons l’Institut del Cava, feia més de vint anys que no es donaven unes característiques com les d’aquesta verema 2013.