Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joves xefs internacionals reben una formació sobre el cava de la mà del Consell Regulador del Cava

Un total de deu joves cuiners procedents de diferents països han visitat Sant Sadurní, la capital de la Regió del Cava, per conèixer les bondats d’aquest vi escumós i visitar un celler en el qual tècnics del Consell Regulador del Cava n’han impartit un seminari.

Procedents de països tan diversos com la Xina, l’Índia, els Estats Units, Colòmbia, Dinamarca o Polònia, entre d’altres, aquests joves cuiners han rebut una explicació sobre l’origen i el procés d’elaboració del cava. Així mateix, han tastat un cava Jove, un Reserva, un Gran Reserva i un Rosat, i n’han conegut les particularitats. Després de la formació, els xefs han gaudit d’un dinar típic de la zona maridat amb cava.

Aquests joves són participants del Programa de Formació en Gastronomia Espanyola creat per l’Institut de Comerç Exterior (ICEX). En aquesta edició, l’ICEX i l’Escola Internacional de Cuina de Valladolid han seleccionat aquests deu participants per dur a terme el VI Programa de Formació en Gastronomia Espanyola. Els joves cuiners s’estan traslladant a diferents punts d’Espanya per conèixer de primera mà la gastronomia espanyola. El Programa inclou també unes pràctiques en alguns dels restaurants més prestigiosos del país.

Finalment els estudiants tindran l’oportunitat de posar en pràctica tot allò que han après competint pel millor concepte de tapa en el V Internacional de Tapes, que se celebrarà a Valladolid la primera setmana de novembre. El Consell Regulador del Cava també participarà en el Concurs amb un premi al guanyador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: