Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta a Vilafranca Fesgest, un projecte per donar suport econòmic a projectes d’activitat econòmica

El Centre Àgora ha acollit aquesta presentació, que s’emmarcava dins de les sessions que s’han estat realitzant aquestes darreres setmanes sobre qüestions relacionades amb el cooperativisme. En aquest cas es tractava d’explicar que són els Grups d’Estalvi Solidari Territorial, Gest.

El regidor de promoció econòmica, Joan Manel Montfort ha explicat que es plantejaven tres sessions. Una primera per parlar sobre el finançament de les cooperatives, una segona adreçada als assessors, i aquesta darrera que s’orientava a possibles petits inversors. Concretament a persones que puguin oferir els seus estalvis com a suport a projectes d’activitat econòmica local. Es fa a través de la Fundació Seira, i el projecte Fesgest.

La presentació anava a càrrec de Jordi Bertran, dinamitzador de Fesgest a Vilafranca, que remarcava que la intenció és buscar estalviadors per donar impuls a projectes amb viabilitat econòmica que es puguin desenvolupar al municipi.

Serien petits inversors, que donarien suport econòmic en forma de crèdits participatius, a projectes empresarials de caire local.

Bertran explicava que no hi ha quantitats mínimes per aportar, i que cada grup d’estalvi tria les quantitats que cadascú pot aportar en funció de les seves possibilitats.

La idea és que cada grups creï un fons, i s’hi vagin fent les aportacions per donar suport als projectes que interessin. Es tracta de crèdits participatius que han de ser retornats en funció també del funcionament i rendiment dels projectes.

Tota la informació es pot trobar també al web fesgest.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: