Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots baten rècords a les portes del Roser

Els Xicots de Vilafranca han fet dues actuacions amb castells de vuit aquest cap de setmana, sumant un seguit de registres històrics per a la colla, a set dies de la diada del Roser que celebren aquest diumenge.

Els de la camisa vermella van actuar dissabte, a la plaça del Rei de Tarragona, sumant la quarta clàssica de vuit de la temporada. Els de Cal Noi-Noi van facturar amb encert el 3de8 i el 4de8, assolint el rècord de castells de vuit en una temporada. El tercer castell va ser la torre de 7, la número cent que descarreguen en el seu historial. Van cloure amb el vano de cinc. En la mateixa actuació, els Xiquets de Tarragona van descarregar el 3 de 9, convertint la plaça del Rei en plaça de 9, i també van descarregar el 5 de 8 i la torre de 8. Per la seva part, els castells més destacats de la colla Joves dels Xiquets de Valls van ser el 5 de 8 i el pilar de 6.

Els Xicots van tornar a batre rècords ahir al migdia, a l’Arboç, sumant un altre 3de8 i 4de8, acumulant vint-i-cinc castells de vuit aquest any. Els de la camisa vermella tenien el sostre l’any 2005 amb 22. Mai tampoc havien fet dotze 3de8 en un mateix any. El tercer castell va ser un 5de7, amb diversos debuts i van tancar amb dos pilars de cinc.

Aquest diumenge celebren la diada del Roser acompanyats per els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sant Cugat i els Minyons de l’Arboç. Dimecres i divendres faran els darrers assaigs de cara a perfilar el programa de la diada, però tot apunta a què podrien tornar a portar a plaça la torre de 8 amb folre i l’inèdit 5de8 vermell.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: