Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal posa en funcionament la seu electrònica

La Seu és un portal web des del qual els ciutadans poden relacionar-se electrònicament amb el Consell Comarcal, és a dir, poden accedir a la informació i als serveis amb les mateixes garanties que ho farien a la seu física. Els continguts i serveis que es presten des de la Seu electrònica garanteixen els principis de publicitat oficial, responsabilitat, qualitat, seguretat, disponibilitat i accessibilitat.

La posada en marxa de la Seu electrònica suposa un pas endavant en l’objectiu de fer més propera l’Administració comarcal, ja que possibilita l’accés per mitjans electrònics les 24 hores del dia durant tots els dies de l’any. Actualment inclou informació bàsica, com els dies hàbils i inhàbils, el formulari de contacte, la relació de sistemes de signatura electrònica admesos, el sistema de verificació dels certificats, els mecanismes per tramitar cada certificat o el registre de publicacions. També inclou informació com les comunicacions que estan en període d’exposició pública, el perfil del contractant, les actes de les sessions del Ple del Consell Comarcal, els reglaments i les ordenances. Progressivament, s’hi afegiran nous continguts sobre l’organització comarcal, els pressupostos, el registre general electrònic i els tràmits electrònics específics de cadascun dels serveis que presta el Consell Comarcal.

Tot i que l’accés general a la seu electrònica és anònim, per a l’accés a serveis personalitzats o per a la realització de determinats tràmits, caldrà la identificació dels ciutadans que hi accedeixin, mitjançant un certificat. Actualment es poden utilitzar el certificat Idcat, emès per l’Agència Catalana de Certificació, DNI electrònic i el Ceres, emès per la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: