Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, animar tothom a participar a la Via Catalana per la independència del proper dimecres Onze de Setembre

Pujol ho va dir a Sant Sadurní d’Anoia, durant la presentació del seu llibre El caminant davant el congost organitzada per Òmnium Cultural a l’Alt Penedès.

Pujol considera que participar a la cadena humana serveix per "refermar una actitud" ja que si la iniciativa fracassés, va dir, "Madrid se’n fotria" i no es prendrien seriosament les reivindicacions catalanes. Segons Pujol, en les batalles polítiques més important que guanyar és no perdre i "avançar encara que sigui poc". Pujol va destacar la dificultat d’organitzar una iniciativa com la cadena humana per tot el territori. Durant l’hora i mitja que l’expresident va parlar davant l’auditori del Centre d’Interpretació del Cava, amb uns 400 assistents, també va repassar la història de la població de Catalunya posant com a referència els catalans que han vingut al llarg dels segles. Però ara “hi ha un altre gran repte, que és la cohesió social, que està amenaçada”. L’expresident de la Generalitat també es va referir a la polèmica ‘llei Wert’, de la qual va dir que el que busca aquest text és “fer impossible la immersió lingüística a Catalunya, perquè així el coneixement de la llengua quedarà en perill i la cohesió i la convivència a l’escola es perdria”. Considera que combatre aquesta llei serà “una gran batalla que hauran de lliurar els mestres”. En acabar l’acte, Òmnium Alt Penedès va regalar a Jordi Pujol un exemplar del llibre ‘Penedès, terra de sensacions’, que recull fotografies de Blai Carda.

L’expresident també va mantenir una conversa amb la delegació d’estudiants de català de Txèquia que passen uns dies a la nostra comarca convidats per Òmnium.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: