Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vicepresidenta Joana Ortega reitera la necessitat de reformar el món local i explica que els consells d’alcaldes seran clau per a defensar el territori

La vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega ha visitat aquesta tarda la Finca Nadal de la Boadella de Caves Nadal. La titular del departament de Governació ha conegut les instal·lacions de vinificació i les noves sales de tast de l’empresa i ha pogut veure in situ com es desenvolupa la verema al Penedès.

Ortega ha transmès el recolzament del govern català a “les empreses que tiren endavant i que són sinònim d’excel·lència, innovació i qualitat”. A més, ha destacat la potència del Penedès com a territori i com a exemple de l’esperit emprenedor dels catalans.

La responsable de Governació també ha reiterat als nostres micròfons la importància que té la reforma del món local per afrontar els futurs reptes de Catalunya. Ortega creu que venim d’un mapa d’administracions molt complex i que s’han de clarificar les competències i reorganitzar-les per oferir un millor servei als ciutadans. La vicepresidenta ha recordat que la reforma s’ha de debatre al Parlament després d’haver entrat la proposta abans de l’estiu. Ortega reconeix que la reforma treu pes polític als Consells Comarcals però destaca la importància que seguiran tenint els consells d’alcaldes per a defensar els interessos del territori.

D’altra banda, la vicepresidenta no ha volgut dir si assistirà a títol personal a la Via Catalana per la Independència. El seu partit, Unió Democràtica, ha anunciat que no hi assistirà com a organització política. Tot i així, alguns càrrecs electes d’Unió de la comarca s’han adherit a la iniciativa. En qualsevol cas, Ortega s’ha mostrat convençuda que la iniciativa serà un èxit absolut i una important carta de presentació al món.

La visita de la vicepresidenta a caves Nadal respon a la invitació que va fer-li abans de l’estiu el director general del celler Xavier Nadal amb la voluntat de fer-li conèixer la verema al Penedès i de traslladar-li les inquietuds del sector relacionades sobretot amb l’àmbit de l’enoturisme. Ortega ha estat acompanyada entre d’altres del president del Consorci de Turisme de l’Alt Penedès Santi Soler i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, el torrelavitenc Ramon Riera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: