Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb el curs ja iniciat aquesta setmana s’han obert de forma excepcional un nou P-3 i un P-4 a Vilafranca

Tot i que la normalitat ha estat la tònica dominant en aquest inici de curs escolar a Vilafranca, la previsió inicial del nombre de grups assignats a cada centre s’ha vist modificada en la darrera comissió de garanties d’admissió celebrada aquest passat dilluns, per tal de donar cabuda a l’increment de sol·licituds rebudes durant el període d’estiu.

De fet, durant el període de matriculació ordinari ja es va incrementar l’oferta inicial amb dos nous grups de P3 més que el curs anterior, un a l’escola Dolors Piera i l’altre a l’escola Pau Boada, amb la finalitat de donar resposta a un repunt dels nascuts l’any 2010. Es tracta d’un fet força excepcional, ja que la tendència a nivell Catalunya ha estat la davallada de naixements en aquesta franja d’edat.  El que no es va poder preveure en aquell moment és la matrícula viva, la que es rep un cop finalitzat el període de matriculació ordinari. S’observa una tendència creixent de població escolar per l’arribada continuada de nous ciutadans que provenen en la seva majoria de la mobilitat interna a nivell de Catalunya i especialment de l’Alt Penedès, les comarques veïnes i l’àrea metropolitana.

Es constata que des de l’inici de la crisi han disminuït les sol·licituds d’alumnat provinent d’altres països. Aquest fet ha motivat que des de la Delegació Territorial d’Ensenyament s’hagi decidit obrir dos nous grups, un de P4 que s’ubica a l’escola Baltà Elias i un de P3 a l’escola Pau Boada.

La regidora d’ensenyament recorda que la matricula viva és un fet habitual. El que ha estat més excepcional és l’acumulació de casos en les darreres setmanes.

El curs passat es va iniciar amb un total de 6.269 alumnes entre primària i secundària i aquest curs ha començat amb 6.430 alumnes, és a dir un increment de 161 alumnes.

4.207 alumnes estan escolaritzats a l’escola pública, 2.773 a la primària i 1.434 a secundària obligatòria, i 2.223 ho estan en centres concertats, 1.493 a primària i 730 de secundària.

 

Pel que fa a les llars d’infants el curs ha començat amb una oferta global de 548 places, de les quals 372 són municipals i la resta corresponen a centres privats. Les quatre llars municipals d’infants van iniciar el curs el passat 5 de setembre amb total normalitat i amb un 98% de les places cobertes. En aquests moments, l’oferta de titularitat pública representa un 68% del total de l’oferta d’aquesta etapa educativa a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: