Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les vendes de cotxes a l’Alt Penedès han crescut un 34%, aquest juliol

El mes de juliol passat, a l’Alt Penedès es van matricular 443 turismes, un 34,2% més que en el mateix període de l’any anterior, segons dades de l’Associació d’Empresaris del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès, l’ADEG.

La nostra comarca creix per sobre de la mitjana de les comarques barcelonines, on la comparativa dels dos darrers juliols reflecteix que en el conjunt de la província la millora va ser del 20,9%. Si s’observen les vendes acumulades durant els primers set mesos de l’any , a l’Alt Penedès s’han matriculat 2.384 vehicles turismes d’ús particular, la qual cosa suposa un increment de l’11,8% en relació amb els mateixos set mesos de l’any 2012 i un apropament al volum de matriculacions del 2011 (2.432). A la província de Barcelona, aquests mateixos set mesos han experimentat una baixada en el nombre de matriculacions (-1,06%). El secretari general de l’ADEG, Isidre Also, afirma que aquest canvi de tendència s’ha vist afavorit per la posada en marxa dels programes d’ajuda estatals, sobretot del pla PIVE II. Aquestes dades només tenen en compte els turismes d’ús particular, però posen en evidència que a les nostres comarques el mercat de l’automoció va patir en els primers mesos de 2013, però des d’abril recupera dinamisme, com també succeeix en el conjunt de les respectives províncies.   De tota manera, el secretari general de l’ADEG pensa que és prematur extrapolar si aquest repunt de les vendes es mantindrà. Al Baix Penedès, aquest juliol s’han matriculat 84 turismes, amb un creixement interanual del 5%.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: