Dimecres, 12 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès registra el cinquè mes consecutiu de reducció d’atur

L’Alt Penedès assoleix una xifra inferior a la del juliol de l’any passat.

La dades d’aquest darrer mes de juliol continuen mostrant una lenta però progressiva millora en la reducció del nombre d’aturats al Penedès. En part vinculades a l’estacionalitat, per la contractació de la temporada d’estiu, especialment al Baix Penedès, però que suposen una millora acumulada dels darrers cinc mesos, que en al cas de l’Alt Penedès comporta haver reduït la llista d’aturats fins i tot per sota de la d’ara fa un any.

Amb xifres això es concreta en que al final de juliol d’aquest 2013 a l’Alt Penedès hi ha 8.840 persones registrades al Servei Català d’Ocupació el que suposa 52 aturats menys que al juny i 80 aturats menys que el mateix mes de l’any passat. A Vilafranca els aturats d’aquest juliol són 3.832, 34 menys que el mes anterior i 61 aturats menys que al juliol del 2012. A Sant Sadurní són 845 els aturats amb data de 31 de juliol, els mareixos que el mes anterior, i també es manté amb una xifra similar els Monjos amb 713 aturats. En canvi a Gelida ha augmentat l’atur en 41 persones arribant als 586 aturats.

Respecte a la comarca del Baix Penedès l’efecte estacionalitat, és a dir les contractacions per la temporada de turisme, s’ha notat clarament. A la comarca al juliol han arribat als 10.672 aturats, amb una reducció respecte del mes de juny de 285 persones, però amb una xifra encara per sobra de la del mes de juliol de l’any passat. Al Vendrell passa exactament el mateix. Al juliol s’han registrat 4.209 aturats, 105 persones menys que al juny, però amb un índex encara superior al juliol del 2013.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: