Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC demana que l’Àmbit Funcional de Planificació del Penedès sigui una eina útil a favor del territori

Els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf recorden que va ser aprovat pel Parlament amb un govern d’esquerres a Catalunya i que el seu suport a l’Àmbit respon a l’actitud històrica del PSC d’impulsar eines de treball conjunt entre els municipis del Penedès buscant la seva utilitat efectiva i evitant la seva utilització partidista.

Després de l’aprovació del decret que regula l’àmbit funcional de planificació del Penedès, la federació Alt Penedès-Garraf del PSC s’ha mostrat a favor d’aquesta eina recordant que els socialistes han impulsat històricament el treball conjunt entre els municipis de les comarques del Penedès a través d’instruments de cooperació supramunicipal viables, efectius i amb participació plural. En aquest sentit, els socialistes demanen que els treballs efectius de l’àmbit comencin i que es realitzin a través d’un procés obert i participatiu, que no es restringeixi el debat als consells comarcals i que els municipis tinguin un paper cabdal. Per als socialistes, aquesta forma de treballar és essencial per tal que eines com l’Àmbit de Planificació del Penedès siguin útils i efectives en benefici del territori.

Els socialistes conclouen que cal treballar i concretar, acompanyar l’Àmbit d’un pla d’inversions del Govern de la Generalitat en tot allò relacionat amb la interconnexió i els serveis públics al territori, i evitar que més enllà de les grans declaracions, tot plegat no acabi en paper mullat sinó que sigui un treball útil per avançar en la cohesió territorial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: