Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou format del sorteig d’actuació de la Diada de Sant Fèlix ha generat molta expectació

L’auditori del Vinseum es va omplir per viure en directe el sorteig que a la vegada es podia seguir també a la sintonia de Ràdio Vilafranca i per Penedès TV.

Per iniciar l’acte els cinc administradors van agrair la presència dels màxims representants de les colles i van donar la paraula tot seguit al periodista casteller Pep Ribes que va conduir el sorteig i tot seguit una tertúlia. Primer, i també com a novetat, es va fer el sorteig d’ordre d’actuació de les diades del 29 i 31 d’agost, amb presència dels caps de colla, Pere Almirall, dels Verds, i dels Xicots, Aina Malloll i el president de la colla Jove, Manel Trias. El dia 29 actuaran primer els Xicots, segon la Jove i tancaran diada els Verds, mentre que el 31 d’agost obriran plaça els Verds, la Jove va segona i tancaran ronda els Xicots.

Desprès d’aquest sorteig Pep Ribes, acompanyat de vídeos produïts per Penedès TV va fer-se ressò d’algunes efemèrides destacades d’aquest 2013, referides a la Diada de Sant Fèlix. Desprès es va convidar a pujar a l’escenari als caps de colla de les dues colles de Valls, de Terrassa i de Vilafranca. Va ser el moment del sorteig, que va anar seguit d’una tertúlia que va començar amb preguntes que s’havien recollit els darrers dies a través de les xarxes socials. Hi va haver preguntes per a tots. Per exemple es demanava a les colles si se senten seva la Diada de Sant Fèlix. En aquest sentit el cap de colla de la Joves, que l’any passat no van venir a Festa Major, ho recordava especialment.

 

Un dels moments més emotius va venir quan el cap de colla de la Vella, va comentar que amb els anys la diada s’ha anat fent gran i que enyorava l’ambient de Festa Major de tarda vespre en el que es podien compartir cerveses amb membres de colles rivals, amb un record al malaurat Ignasi Trullàs.

 

Avançant amb les preguntes arribades via twiter un anònim li va preguntar al Pere Almirall per els castells de 10.

 

 

Una pregunta adreçada a totes les colles preguntava també si preferirien cobrar un fix més incentius en funció dels castells. Les colles de Valls van manifestar que en tot cas l’incentiu inicial hauria de ser superior a l’aportació econòmica que reben actualment. Els Minyons apunten que faran els màxims castells cobrin el que cobrin.

La tertúlia va finalitzat quan l’acte ja feia una hora i vint minuts que havia començat. De fet va finalitzar la tertúlia formalment, però la gent que omplia l’auditori del Vinseum va continuar fent-la petar parlant de castells.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: