Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos demana que la circulació de tractors per l’Eix Diagonal sigui completa

Unió de Pagesos celebra que el Departament de Territori i Sostenibilitat permeti circular tractors per la C-15 en les mateixes condicions de l’any passat, entre Igualada i Puigdàlber, des d’ara i fins el 15 d’octubre per la verema, tal i com reclamava el sindicat i com s’havia fet en anys anteriors.

Tanmateix, el sindicat vol que es permeti circular indefinidament els tractors per l’Eix Diagonal des d’Olèrdola fins a Sant Salvador de Guardiola, al Bages. Unió de Pagesos considera inexplicable que cada any es repeteixi la mateixa situació, i lamenta que l’autorització no hagi començat l’1 de juny per facilitar la circulació durant la sega.

El sindicat recorda que durant el 2011 i 2012, més de quinze ajuntaments i els consells comarcals de l’Alt Penedès i l’Anoia van aprovar mocions, a instància d’Unió de Pagesos, sol·licitant a la Generalitat que s’autoritzi definitivament la circulació de tractors per la C-15 i la C-37.

D’altra banda, JARC desconvoca la tractorada convocada per diumenge per tal de fer palès el malestar i els greuges que suposava per als agricultors aquesta situació i celebra no haver-la de realitzar, donat que aquest tipus d’accions, diuen, sempre acaben comportant perjudicis per a tercers i enrareixen la convivència.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: