Una cinquantena de viticultors s’han format per treure el màxim rendiment als equips de tractament de productes fitosanitaris
Divendres, el Consell Comarcal organitzava una sessió formativa teòrico-pràctica titulada “Introducció pràctica a la inspecció d’equips de tractament dels productes fitosanitaris i la seva calibració”.
Va comptar amb la participació d’una cinquantena de viticultors que es volien formar per treure el màxim rendiment als equips de tractament de productes fitosanitaris i conèixer amb més detall les directives europees sobre ús sostenible de plaguicides i màquines aplicadores. Durant la jornada, l’enginyer agrònom i professor titular del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya Jordi Llop va explicar en què consisteixen les inspeccions i va ensenyar a calibrar els equips de tractament per optimitzar la utilització dels productes fitosanitaris en el conreu de la vinya. La formació pràctica es va fer a l’entorn del celler Molí de Foc de COVIDES, la cooperativa que assessora el Consell Comarcal en aquesta matèria.
La Consellera Comarcal de Promoció Econòmica Valentina Martínez va destacar durant la jornada que havia estat molt participativa perquè era una demanda dels mateixos viticultors.
La sessió estava organitzada per l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en el marc del programa “Productes de la Terra”, amb el suport del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de Covides.