Els tasts i els maridatges han completat el programa del Vijazz
Tasts per conèixer els vins guardonats en el darrer Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, de vins elaborats amb xarel.lo, de caves rosats, de vins dolços o maridatges amb xocolata i formatge blau són algunes de les propostes del programa de tastos del Vijazz 2013.
Al llarg dels tres dies s’han fet 19 sessions de tast i maridatge repartides en tres sales, on experts i els propis elaboradors endinsaven els participants en el món del vi i del cava i els seus possibles maridatges.
El maridatge amb bombons de xocolata, per exemple, és una de les propostes que funciona bé. Dissabte, el seu conductor donava pistes als assistents sobre que volen dir les tonalitats del vi.
A través d’una selecció de quatre vins, l’expert en vins i periodista Joan Nebot dirigia un tast centrat en els vins dolços.
38 visites a caves i cellers del Penedès, visites culturals i activitats de natura organitzades per enoturismePENEDÈS i el Patronat de Turisme de Vilafranca acabaven d’arrodonir el programa d’activitats paral·leles.