Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Parlament aprova la proposta d’ERC per desenvolupar immediatament l’Àmbit Penedès

La comissió de Política Territorial i Sostenibilitat aprova per unanimitat instar al Govern a publicar el decret de desplegament de l’Àmbit Penedès amb les mateixes funcions que els altres set territoris

Finalment l’Àmbit Penedès serà una realitat. A partir de la proposta de resolució presentada per la diputada penedesenca Teresa Vallverdú i la portaveu republicana Marta Rovira, el govern de la Generalitat haurà d’aprovar el decret de desenvolupament de l’Àmbit Penedès per dotar-lo de tots els mecanismes i funcions que ha de tenir un àmbit de planificació territorial.

En un comunicat fet públic per els republicans, Teresa Vallverdú es mostrava satisfeta per aquest pas ja que ara el Govern té el mandat de desplegar immediatament l’Àmbit per tal d’adequar-lo al mateix nivell que els altres set i d’aquesta manera estar en les mateixes condicions per poder ser vegueria. Vallverdú afirmava que el procés nacional que s’engega ha de permetre repensar el país i poder apropar l’administració a la ciutadania de forma eficient i el Penedès ha d’estar en les mateixes condicions que la resta de territoris, quan arribi el moment. Apropar la decisió de les polítiques que necessiten els ciutadans a la pròpia ciutadania perquè com més a prop de la necessitat, millor decisió es prendrà. Finalment la diputada del Penedès, espera que ara el govern compleixi el mandat del Parlament i actuï amb rapidesa per desenvolupar l’Àmbit Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: