Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dos projectes de desenvolupament local i urbà del Penedès rebran cofinançament del Feder en la convocatòria 2007-2013

El departament de Governació de la Generalitat ha resolt la tercera convocatòria dels eixos 2 i 4 del programa Feder amb un total de 30 projectes subvencionats. D’aquests, dos són de municipis de l’Alt Penedès.

Un de Sant Martí Sarroca consistent en elaborar un pla de desenvolupament del turisme a través del conjunt monumental de Sant Martí; i l’altra del Pla, per a la creació d’un centre d’acollida turística al municipi. En el cas de Sant Martí el projecte està valorat en més de 434.000€; i en el del Pla en més de 316.000. En ambdós casos rebran el 50% de suport dels Fons europeus de desenvolupament regional, FEDER.

Així mateix, s’han seleccionat un seguit de projectes, però sense dotació econòmica. Pel que fa a medi ambient i prevenció de riscos, es contempla el projecte de conducció de les aigües de pluja del torrent Sègols al seu pas per el polígon industrial de Sant Pere Molanta, a Olèrdola.  En quan a l’àrea de desenvolupament sostenible local i urbà, s’han seleccionat cinc projectes, també sense dotació econòmica. Serien la restauració del Castell de Gelida, consolidant el mur del cementiri del Castell; la formació d’una oficina d’informació turística i centre d’interpretació a Pontons; un projecte de desenvolupament turístic a Santa Fe; l’acabament de la rehabilitació de cobertes del Castell de Penyafort a Santa Margarida i els Monjos; i finalment el de nous equipaments i eines de comunicació i reobertura d’instal·lacions del Palau Reial de Vinseum, a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: