Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja incrementa en prop d’un 14% les seves intervencions, superant les 70.000 a la comarca

Creu Roja Alt Penedès ha fet pública la memòria de l’any passat, en la qual destaca un increment de l’entorn del 14% en les intervencions que l’entitat ha fet a la comarca. L’any 2011 es van fer 63.272 intervencions entre tots els projectes de Creu Roja i, aquest 2012, han arribat a les 73.331.

La gran majoria, més de 68.000, són intervencions socials, destinades a gent gran, infància o dones en situacions de dificultat, immigrants, persones amb discapacitat o famílies en situació de pobresa. La resta són destinades a projectes de salut i joventut. En total, l’any 2012 es van atendre gairebé 7.000 persones.

Creu Roja Alt Penedès està augmentant la seva activitat i el seu nombre d’usuaris des del 2009, coincidint amb la crisi econòmica. La intenció de l’entitat és continuar amb els projectes que desenvolupa perquè són una necessitat per a la població.

L’increment més important d’intervencions es troba en l’àmbit de l’atenció a les persones en risc de pobresa. Aquí hi ha per exemple, els kits de suport social o el ajuts per les beques de menjador escolar.

Els responsables de Creu Roja a la comarca han destacat que tota aquesta feina que fan seria impossible d’assumir sense els 240 voluntaris i els 2.800 socis que té l’entitat a l’Alt Penedès. Les tècniques de Creu Roja han remarcat que l’any 2009 tenien 150 voluntaris i que molts dels que arriben des que hi ha crisi són persones prejubilades o en situació d’atur que volen ajudar als altres aprofitant que tenen temps lliure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: