Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix la Plataforma Recuperem l’INCAVI per Vilafranca

Davant la seu de l’antic INCAVI, al carrer Amàlia Soler, ahir es presentava públicament la Plataforma Recuperem l’INCAVI per Vilafranca que agrupa organitzacions que comparteixen l’objectiu que aquest equipament, rehabilitat per l’ajuntament amb un “cost milionari”, sigui d’ús públic.

Els promotors de la plataforma consideren que la seva demanda és compatible amb el projecte de l’ESCAVI que defensa el govern sociovergent, però denuncien que la cessió de l’espai per 50 anys atempta contra l’interès general. També qüestionen l’elevat cost de la rehabilitació de l’edifici, de prop de 2 MEUR, en l’actual context d’ emergència social. La plataforma Recuperem l’INCAVI per Vilafranca ha creat web, recuperemincavi.com, i està a Twitter i Facebook amb la finalitat de donar-se a conèixer i sumar adhesions, com explica Pepi Gómez. La plataforma també ha elaborat un manifest fundacional on qüestiona el projecte de convertir l’antic INCAVI en la seu de l’ escola de negocis ESCAVI i denuncia que el procés per part del govern no ha estat clar, ni transparent. A més, demanen que es faci un debat públic, obert a la població, per tal de generar un debat serè i profund sobre les implicacions del projecte i les seves possibles alternatives, així com obrir un procés de participació ciutadana perquè els vilafranquins puguin decidir l’ús d’aquest equipament. La plataforma també demana que la pèrdua que comporta la cessió de l’edifici durant 50 anys reverteixi en Vilafranca d’alguna manera.   Inicialment s’han adherit al manifest de la Plataforma Recuperem l’INCAVI per Vilafranca el Moviment 15M, l’Assemblea pels Drets Socials, la PAH, Arran Vilafranca, Endavant Penedès, la CGT, NeCat i la CUP.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: