Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Guía Peñín, amb la DO Penedès

Carlos González i el seu equip porten dos dies tastant 400 referències de vins de la DO Penedès a les instal·lacions del Centre Àgora de Vilafranca. Això els fa tenir una idea clara de la salut dels vins de la denominació penedesenca.

El director de la prestigiosa Guía Peñín ha valorat en una roda de premsa al costat del director de la DO Penedès Francesc Olivella l’aposta ferma dels elaboradors per la varietat estrella del territori, el xarel·lo. González creu que s’estan aconseguint uns vins expressius i complexos, sobretot en les anyades 2010 i 2011, i que el xarel·lo envelleix molt bé en ampolla. Per primer cop, els experts de la Guía Peñín han tastat més blancs que negres i, tot i que les característiques qualitatives de l’anyada 2012 han fet baixar la mitjana de les seves valoracions en entre dos i tres punts, creuen que els elaboradors van en la bona direcció.

González també ha destacat la qualitat dels escumosos de la DO Penedès i ha animat a la denominació a seguir treballant en aquest sentit.

Pel director de la Guía Peñín no s’ha de produir cap batalla amb la DO Cava, sinó que s’han de reforçar les respectives personalitats.

Finalment, pel que fa als negres, González ha explicat que han tastat pocs vins joves i que han obtingut un bon resultat perquè són frescos, fàcils i afruitats, que de fet és el que reclama el mercat. Pel que fa a la criança, opina que la tendència és l’equilibri i, malgrat que alguns elaboradors tinguin encara “referències antigues”, s’estan aconseguint vins elegants, fàcils de beure i saborosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: