El xarel.lo és consolida com a varietat insígnia de la Denominació d’Origen Penedès
Els vins de xarel.lo i la cuina del restaurant Gat Blau van tornar a triomfar en la cinquena edició del Sopar de Xarel.los celebrat aquest divendres a la capella de Sant Pelegrí del Vinseum.
Un sopar que té per objectiu maridar plats elaborats amb productes del territori amb vins exclusius i limitats de la varietat xarel·lo, una varietat autòctona de la zona i que s’ha convertit en el buc insígnia de la DO Penedès.
L’acte l’organitza el restaurant El Gat Blau amb el suport de la DO Penedès. El seu president, Josep Maria Albet, destaca que durant cinc anys s’han pogut oferir un ampli ventall de vins i marques diferents, però tots monovarietals de xarel.lo. El que, en la seva opinió, demostra l’encert d’haver situat aquesta vareitat com a segell característic del Penedès.
Albet també va exposar en el discurs de clausura del sopar que s’està treballant en la bona direcció i que això comença a notar-se en les cartes dels restaurants. Per la seva banda la propietària del restaurant Gat Blau, Olga Guasch, recorda que els plats del sopar s’elaboren pensant en els vins que els acompanyaran o , en ocasions a la inversa, des de la DO Penedès s’escullen vins determinats per acompanyar els plats.
També presentava com a novetat les postres de xarel.lo.
Una de les sorpreses de la nit la va protagonitzar l’actor Toni Regueiro, que fent d’expert en normes de comportament i bona educació va alliçonar als comensals de com cal actuar al voltant d’una taula en un sopar d’etiqueta. Va ser una manera simpàtica d’iniciar l’acte, que com de costum va anar acompanyat, en el moment de servir-se cada plat, dels comentaris dels responsables dels vins que s’anaven a degustar. Aquest any el sopar oferia cinc plats d’acord amb els xarel·los escollits per a l’ocasió dels cellers Caves Nadal, Can Pasqual de Gelida, Sumarroca, Albet i Noya i Pinord.