Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola planteja el paisatge com a element generador de riquesa

Aquest matí s’ha inaugurat el IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola que, entre avui i demà, se celebra a l’Auditori de Vinseum. Aquesta quarta edició del congrés se centra en l’enoturisme i l’art per a fer compatible el desenvolupament econòmic i el medi natural.

El director del congrés, el Doctor en Arquitectura i màster en Arquitectura del Paisatge Miquel Vidal, ha explicat que aquesta edició es planteja un “congrés de la crisi” i que l’objectiu és que l’esdeveniment generi eines per dotar de valor el paisatge. Vidal creu que s’ha de veure el paisatge vitivinícola com a un element generador de riquesa perquè, en definitiva, ho és. I recorda que el congrés comptarà demà amb la presència del Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig.

El IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola s’articula a través de conferències, taules rodones i una intensa participació dels assistents. Però s’organitza en dos grans blocs temàtics: l’enoturisme i l’art.

El congrés ha començat amb la taula inaugural i la conferència de la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona Lourdes Cirlot, que ha parlat del paisatgisme artístic als segles XX i XXI. El IV Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola és una cita biennal que congrega els representants més destacats dels diferents sectors que incideixen sobre el paisatge: viticultors, elaboradors, arquitectes, universitats, administracions i empreses vitivinícoles. Aquest any, el Congrés presenta el Fòrum Internacional del Paisatge de la Vinya i l’Enoturisme, una proposta que vol ser una entitat permanent per donar resposta a les diferents problemàtiques que afecten el desenvolupament econòmic i el medi natural. És el primer Fòrum d’aquesta temàtica que es fa a Espanya i compta amb el suport i l’impuls de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: