Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat un protocol d’actuació a l’Alt Penedès contra els maltractaments a les persones grans

Divendres passat es va presentar a l’Escorxador el protocol d’actuació contra els maltractaments a les persones grans.

A l’acte hi van assistir responsables polítics i tècnics de les diferents institucions que han participat en la seva elaboració, com són la regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca, els Serveis Socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Àrea Bàsica de Salut, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca, la Policia Local de Vilafranca i els Mossos d’Esquadra, els quals continuen formant part del grup de treball encarregat de la implementació i difusió d’aquest document.

<br />En la presentació del protocol, el regidor de Benestar Social, Aureli Ruiz, explicava que els maltractaments a les persones grans són una realitat a la nostra societat, encara que sigui un fenomen poc visible, poc estudiat i força desconegut.

<br />Per Ruiz, el treball en xarxa esdevé imprescindible per ampliar la sensibilització social davant d’aquesta problemàtica i millorar les eines per a la seva prevenció, detecció i atenció. <br /><br />El regidor de Benestar Social recorda que el maltractament és l’acció única o repetida o la manca de resposta o inacció en una relació en què hi hagi una expectativa de confiança i que provoca danys o angoixa en una persona gran.

<br /><br />El Protocol i Guia ràpida d’actuació contra els maltractaments a les persones grans de l’Alt Penedès crea un marc de referència que possibilita la coordinació entre les administracions locals i comarcals i entre els diferents serveis i entre els diferents professionals per tal de poder prevenir i actuar amb la màxima eficàcia i eficiència. Alhora estableix circuits d’actuació davant les sospites o evidències de situacions de maltractaments a les persones grans.

<br /><br />En el mateix acte, la regidora coordinadora adjunta de l’Àrea de Relacions Ciutadanes i Promoció Social, Carme Garrido, recordava que és obligació de les administracions “protegir les persones grans i dependents” i ha recordat que diuen les previsions que “d’aquí a 20 anys un 45% de la població serà dependent”.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: