Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix SOS Ensenyament Públic Alt Penedès

Una vintena de persones formen part ja d’aquest moviment que va néixer arrel de la vaga del passat nou de maig en una assemblea espontània. Són pares i mares, mestres, personal no docent i alumnes de la majoria de centres públics de l’Alt Penedès que volen reivindicar l’escola pública, catalana i laica davant d’un context de retallades continuades i de debat sobre futurs canvis legals.

Ahir es van presentar públicament en un acte davant de l’escola Baltà Elias i van explicar les seves línies d’actuació, basades en la divulgació, la reivindicació i les accions cohesionades entre tots els centres. Els membres de la plataforma sostenen que, tant les retallades com les lleis LOMCE i LEC, volen acabar amb un model d’escola que funciona i aporta cohesió social i canviar-lo per un model mercantilitzat que acabarà segregant.

La plataforma ha convocat un primer acte anomenat “Lluïm el groc a l’escola” que tindrà lloc el dimarts vinent a les escoles que ho vulguin de la comarca i consistirà en decorar amb elements de color groc els centres i en la lectura del manifest de constitució del moviment. A la tarda, a les set a l’Escorxador, hi ha prevista una taula rodona sobre la LOMCE i la LEC.

SOS Ensenyament Públic Alt Penedès es reuneix els dimecres a les set a l’Escorxador i està obert a tota mena de col·laboracions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: