Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més visites enoturístiques

Les visites enoturístiques al territori de la DO Penedès creixen un 9% respecte l’any passat i avança la desestacionalització.

Els 76 cellers del club Enoturisme Penedès han rebut l’any 2012 436.000 visitants, 35.000 més que l’any anterior, el que representa un 9% de creixement. Des del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, aquesta xifra es valora de forma positiva perquè el Penedès continua consolidant-se com a destinació turística després de l’aposta ferma que han fet administracions i establiments del territori per impulsar l’enoturisme. D’altra banda, per tercer any consecutiu, Enoturisme Penedès s’ha convertit en la ruta del vi més visitada de tot l’estat espanyol, segons informa el Consorci.<br />Una altra bona notícia que es desprèn de les dades és que la desestacionalització avança i les visites es reparteixen cada cop més al llarg de tot l’any.

El punt feble que es detecta és que, tot i que augmenten les visites, les pernoctacions es mantenen. Des del Consorci volen que s’incrementi el nombre de pernoctacions i esperen que amb la posada en marxa del nou web d’Enoturisme Penedès, amb una nova plataforma comercialitzadora, es pugui aconseguir aquesta fita.

El manteniment del nombre de pernoctacions mentre les visites augmenten pot estar relacionat amb que la procedència de la majoria dels visitants és de la província de Barcelona. Segons les dades de l’observatori turístic de la Diputació de Barcelona, referents exclusivament a la comarca de l’Alt Penedès, un 64% dels visitants són catalans, un 20% d’Europa, un 10% de la resta de l’estat i un 4,5% de països extracomunitaris. Pel que fa a l’edat, la franja més habitual és la que va dels 25 als 44 anys.

El Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès vol estrènyer el contacte amb la Diputació i amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat per obtenir dades més clares i establir realment el perfil concret de l’enoturista que ve al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: