Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nombre d’infants atesos per la Creu Roja a l’Alt Penedès augmenta un 30% respecte l’any anterior

S’han atès 1.200 menors a tots els municipis de la comarca a través de diversos projectes: el reforç escolar, la campanya Cap infant sense joguina, els ajuts per al retorn a l’escola en material i vestuari, els kits de suport social i les beques de menjador, que han comptat amb el finançament de la Fundació Montserrat Junyent.

Aquesta xifra representa un 30% més de persones ateses respecte l’any anterior. Un increment que es deu, en part, a que la Creu Roja ha tirat endavant més projectes, però sobretot als estralls de la crisi econòmica.

En l’àmbit de l’alimentació, les responsables de Creu Roja han explicat que faran una campanya d’emergència a l’estiu per garantir que es cobreixen les necessitats bàsiques dels nens i nenes atesos. Les famílies tindran tiquets que podran bescanviar per aliments frescos als comerços locals.

Les dades de l’Alt Penedès complementen les que contempla l’Observatori de vulnerabilitat que Creu Roja ha titulat “L’impacte de la crisi en la infància i l’entorn escolar”. Aquest estudi diu que una de cada tres persones ateses per la Creu Roja és un nen i que les dificultats econòmiques que tenen moltes famílies impliquen que els menors no tinguin una alimentació adequada i que rendeixin menys a l’escola.

Per això, Creu Roja vol potenciar alguns dels seus projectes com els kits de suport social, oferir ajuts per a la compra d’aliments frescos i facilitar l’adquisició de material escolar i vestuari tenint en compte sempre la dignitat de les persones.

Des de Creu Roja expliquen que els kits de suport social que ofereixen a les famílies en situació de vulnerabilitat eren un complement fa només un parell d’anys. Ara, en canvi, són el recurs fonamental de moltes famílies. A l’estudi de l’Observatori es destaca que més del 77% de les famílies no poden cobrir les necessitats de l’escolarització dels seus fills, un 70% tenen dificultats per garantir a casa una alimentació adequada per als nens i un 11% de les famílies no reben cap tipus de prestació. L’estudi diu, a més, que un 18% d’aquests nens viuen en  habitatges que no compleixen les condicions d’habitabilitat mínimes i, per això, el proper estudi que faci Creu Roja se centrarà en la vivenda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: