Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal impulsa un projecte pilot per promoure la inclusió social i laboral dels perceptors de la RMI

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès feia temps que perseguia aquesta idea per extreure del risc d’exclusió social a les famílies que tracten a través dels serveis socials. Finalment, el projecte s’ha fet efectiu amb la signatura, el passat 31 de gener, d’un conveni amb la Fundació APIP-ACAM, associació per la promoció i la inserció professional que s’encarregarà de la seva gestió.

Aquest projecte pilot ha començat a caminar a la zona del Bitlles i ara hi ha 15 persones dels municipis de Sant Sadurní, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí i Mediona que hi participen. Set d’aquestes ja desenvolupen activitats socials en el si dels ajuntaments o les entitats del territori que s’han adherit a la proposta.

 

Les treballadores que porten el projecte fan entrevistes personalitzades als perceptors de la RMI i els ofereixen una activitat adequada a les seves necessitats, sempre amb un caràcter de voluntariat, sense substituir ningú en un lloc de treball. De moment, actuen a ajuntaments i entitats però des del Consell Comarcal fan una crida a les empreses del territori que hi vulguin participar.

El següent pas serà arribar a un acord amb les empreses de treball temporal per inserir aquestes persones al mercat laboral en la mesura que sigui possible.

De moment, els perceptors de la RMI que han estat entrevistats han reaccionat en positiu a la proposta, segons han explicat les treballadores socials encarregades de desenvolupar el projecte. L’objectiu serà que progressivament arribi a tots els perceptors de la Renda Mínima d’Inserció de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: