Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Novetats a la normativa del turisme rural

El turisme rural es reestructura a través d’un nou projecte de categorització i normativa dels allotjaments rurals catalans.

L’Associació Masies del Penedès ja coneix la nova categorització i normativa que va presentar la Generalitat de Catalunya a finals de febrer amb la col•laboració de les dues confederacions de turisme rural catalanes, Turalcat, en la qual es troba integrada l’associació penedesenca, i Concatur. <br />El president de l’Associació Masies del Penedès Raimon Olivella opina que la intenció de les noves normes és modernitzar un sector turístic que s’adapta als nous temps, aguanta la crisi i té projecció. La normativa dota de flexibilitat al sector i l’obre a un ventall més ampli d’iniciatives empresarials.

Per exemple, ara també s’eviten les revisions que es feien quan hi havia un canvi de titularitat de pares a fills o entre conjugues.<br />Segons Olivella, aquesta major flexibilitat pot fer créixer el sector del turisme rural i serà llavors quan la feina estigui en diferenciar-se.

D’altra banda, també es replanteja el sistema categorització dels establiments de turisme rural catalans que va posar en marxa fa un temps la Direcció General de Turisme de la Generalitat i que està basat en espigues, equivalents a les estrelles dels hotels. La representació gràfica de l’espiga, ocre per l’agroturisme i verd per a l’allotjament rural, s’utilitza per identificar de manera visual i ràpida el nivell de serveis de l’establiment i va d’una a cinc espigues.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: