Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bicicletada històrica

L’Institut d’Estudis Penedesencs, el Vinseum i el Servei de Cultura del Consell Comarcal organitzen una bicicletada per conèixer els aeròdroms de la Guerra Civil a l’Alt Penedès.<br />

La concentració d’aeròdroms republicans al Penedès, l’Alt Camp i l’Anoia comportà que aquest territori fos conegut com “el Vesper de la Gloriosa”, ja que l’enlairament i l’aterratge d’una munió d’avions semblava un eixam de vespes. I “La Gloriosa” és el nom que rebia l’aviació republicana. La presència dels aeròdroms republicans i el pas de la carretera N-340 van fer que la presència de la guerra fos constant al Penedès, malgrat que el front era a molts quilòmetres de distància.

<br />Amb el nom d’“Un vesper entre vinyes II”, el diumenge 19 de maig es farà una bicicletada en què hi participaran historiadors de l’Institut d’Estudis Penedesencs i tècnics de Vinseum que aniran comentant els diferents espais a visitar, els fets que hi van succeir i l’estat de les vinyes en aquella època.

<br />La bicicletada començarà a les 9 del matí al Vinseum, de Vilafranca, i finalitzarà al voltant de la 1 del migdia al mateix punt. La participació a la bicicletada és gratuïta, però, per tal de garantir la bona marxa de l’activitat, cal inscriure’s fins al divendres 17 de maig a la seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs.<br />Tots els participants rebran un mapa-guia dels Itineraris de la Guerra Civil al Penedès editat pel Memorial Democràtic i la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: