Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Petits emprenedors a l’escola

El segon curs del projecte Emprenedoria a l’escola s’està desenvolupant amb èxit a les escoles Pau Boada i Montagut.

El curs 2011-2012 arribava a l’escola Montagut de Vilafranca i a sis centres més de la província de Barcelona el projecte pilot impulsat per la Diputació Emprenedoria a l’escola. Aquest curs, el projecte s’ha ampliat a catorze centres, entre els quals l’escola Pau Boada, també de Vilafranca.

El projecte vol fomentar l’emprenedoria ja des de la infantesa, per això està adreçat als alumnes de cinquè. Cada classe tira endavant una cooperativa amb la seva pròpia personalitat però sempre amb valors molt marcats, com la sostenibilitat i la justícia social.

Emprenedoria a l’escola s’està desenvolupant amb èxit als dos centres vilafranquins on s’imparteix. Els seus tutors destaquen la implicació dels alumnes, que veuen en la cooperativa un projecte personal.

Els emprenedors de l’escola Montagut, amb la seva cooperativa Vilacoop Montagut, es troben immersos en ple procés de fabricació dels prototips que han decidit comercialitzar, fets amb material reutilitzat. De moment, els nois i noies estan molt satisfets de l’experiència.

Un aspecte que tenen molt en compte en aquesta cooperativa escolar és la presència a les xarxes socials i l’aplicació de les noves tecnologies. L’Ariadna i el Xavi formen part del departament TiC.

També a l’escola Pau Boada estan fabricant els productes que els socis vendran a la primavera. Les cooperatives escolars vilafranquines tenen previst muntar una parada al mercat dels dissabtes de Vilafranca o al mercat de la Pelegrina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: