Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal, el centre Àgora i la Mancomunitat Penedès-Garraf coordinen esforços per millorar el suport als emprenedors

El Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal, el Centre Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca i el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, treballen des de fa més de 10 anys assessorant les empreses i les persones emprenedores de les seves comarques.<br />

Amb el suport d’aquests centres, durant el període 2010-2011 es van crear 895 empreses. L’any passat, les 3 institucions van presentar conjuntament una sol•licitud de subvenció al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, dins la convocatòria de "Promoció als centres de suport als emprenedors", per tal de coordinar i unificar la seva manera de treballar, amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis que presten. <br />Durant l’any 2012, les 3 institucions s’han coordinat i elaborat una eina per avaluar periòdicament les seves actuacions i les necessitats dels nous empresaris, des del moment en què es planteja la creació d’una nova empresa, fins a transcorreguts els dos primers anys de vida d’aquesta.<br />El gener de 2013, un cop confirmada la subvenció, va començar una anàlisi a partir d’una mostra de 286 empreses escollides a l’atzar entre la totalitat de les empreses creades durant el període 2010-2011. Els resultats permetran saber l’índex de supervivència, els motius pels quals han desaparegut algunes empreses, les problemàtiques amb què es troben les empreses que continuen, les seves necessitats formatives i els suggeriments per a la millora dels serveis prestats pels 3 centres de suport. Amb els resultats d’aquesta anàlisi i a partir de les conclusions, les 3 institucions podran realitzar un bon treball de cara al futur de l’emprenedoria.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: