Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dahi Handi mostra la síntesi d’un viatge molt emocionant, segons Pep Puig

Produït per els Castellers de Vilafranca i realitzat per Pep Puig, el documental Dahi Handi és la síntesi del viatge dels Verds a l’Índia, l’agost de 2011. L’estrena té lloc aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre, al Casal, i es podrà tornar a veure diumenge, a les 12 del migdia. <br />

En la presentació a Cal Figarot, el president dels Castellers de Vilafranca, Jou Cabré, l’ha descrit com el viatge més exòtic dels realitzats per la colla, tot afegint que donada la seva espectacularitat havia de ser plasmat en DVD.

El realitzador Pep Puig, autor d’altres documentals dels Verds, descriu Dahi Handi com "la síntesi d’un viatge molt emocionant".

<br />Durant el viatge i la festa del Dahi Handi, una festa tradicional en la qual nombroses colles de govindes competeixen entre elles per aconseguir trencar l’olla que es penja ben amunt en carrers i places en honor a Krixna, a Pep Puig li faltaven ulls, mans i càmeres per captar-ho tot. Tot i aquesta petita frustració, l’objectiu és que les imatges parlin per si soles.

Puig considera que els moments culminants del viatge com són la festa de la diada del Dahi Handi o l’assaig d’una de les colles de govindes, en un "slum" o barri marginal, queden ben reflectits.

El documental Dahi Handi formarà part de la història dels Castellers de Vilafranca, segons el seu president.

En el capítol d’agraïments, Cabré ha citat Penedès TV, que ha facilitat imatges, i l’expresident dels Verds, Miquel Ferret, de qui ha dit que va ser molt valent per tirar endavant aquest viatge.

El documental té una durada de 45 minuts. En la seva estrena també es projectarà el curtmetratge de 12 minuts El viatge de la Shalaka, basat en el conte de Dolors Rovira, mare dels castellers David i Fèlix Miret, i il.lustrat per Anna Mongay.

Els Verds han editat un DVD que inclou el documental, 90 minuts extres amb imatges dels viatges previs a l’Índia del Fèlix Miret, l’any 2006, i el Miquel Ferret, l’any 2010, i el curt basat en el conte de Dolors Rovira.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: